Informatii generale

Cum adaugi reguli de filtrare a mesajelor in Thunderbird?

Mozilla Thunderbird este un client de E-mail gratuit, multiplatformă, open source, care permite un schimb de mesaje e-mail securizate, sigur, rapid și ușor, care oferă protecție împotriva atacurilor de phishing.

Pe măsură ce activitatea se intensifică, în funcție de mediul de lucru și căsuța electronică devine din ce în ce mai aglomerată, iar căutarea și identificarea unor mesaje se realizează din ce în ce mai dificil. Din acest motiv, soluția unei bune organizări o reprezintă adăugarea regulilor de mutare a mesajelor primite în dosare prestabilite. În continuare vom prezenta cum se poate optimiza fluxul de lucru prin gestionarea mesajelor prin intermediul regulilor:

  • Selectăm din meniu: Tools > Message filters sau Menu icon > Message filters.
  • Asigurați-vă că „Filters for” este contul corect și apăsați pe butonul „New”.
  • Dați filtrului un nume potrivit. La Apply filters when selectati ‘Manually run’ and ‘Getting new mail’. Apoi selectati ‘Filter before Junk classification’ sau ‘Filter after Junk classification’, în funcție de cum doriți.

Dacă aveți o condiție sau doriți ca toate condițiile să fie adevărate selectați: „Match all of the following”.

Dacă aveți două sau mai multe condiții și oricare, dar nu neapărat toate condițiile pentru a fi adevărate selectați „Match any of the following”.

Completatți condițiile precum: „FROM” și/sau „IS” și/sau „adresa de e-mail” și/sau „SUBIECT” și/sau „CONTENT” și/sau „KEYWORDS”, iar pentru a adăuga o nouă condiție, faceți clic pe + mic în partea dreaptă.

La „Perform these actions” selectați ‘Move message to’ și selectați contul și folderul în care doriți mutarea, apoi apăsați pe butonul OK.

Filtrul va rula acum de fiecare dată când primiți un nou mail în Inbox.